dilluns, 23 de maig del 2016

LES PLANTES I L'HORT











Fa uns dies vam anar a fer una visita a l'hort de l'escola,vam regar les plantes, vam treure les males herbes i vam mirar tot el qui havia.Després d'estar   observant una estona ens vam preguntar què havia passat a l'hort, que a un tros de terra havien crescut plantes i a l'altre no.



Després de que els nens diguessin diferents hipòtesis , ens vàrem plantejar sembrar llavors a les ampolles que havíen portat de casa a veure què passava.

 








També vàrem pensar en fer diferents experiments.

Vam deixar un test a dins de l'armari sense llum, a un altre test vam posar terra però sense llavor, a un altre vam sembrar la llavor però no l'hem regat mai  i un altre que l'hem regat moltíssim.






Els nens estan molt impacients per veure què passa!!!!! Cada dia van a veure si han crescut les plantes.

I per fi han crescut les plantes!!!!!!!



Amb els diferents experiments que hem fet,hem après que per tal de que una planta pugui crèixer necessita llavor,  aigua, sol i els nutrients de la terra.
Per tal de que els nens puguessin entendre com absorveixen els nutrients i l'aigua les plantes, hem fet aquesta activitat.
Hem posat flors blanques en un pot amb aigua i colorant i l'hem deixat  uns dies a veure què passa.


Els nens han anat veient  com la tija i després les fulles de la flor han agafat el color de l'aigua, d'aquesta manera han comprovat com absorveixen les plantes els nutrients i l'aigua.


Us facilitem uns vídeos que han vist els nens.